ترانزیت خارجی

ترانزیت خارجى عبارت از اين است که کالاى خارجى به‌منظور عبور از خاک ايران از يک نقطه مرزى کشور وارد و از نقطه مرزى ديگر خارج شود. كالای خارجی منظور كالایی نیست كه حتما ساخت خارج باشد ، بلكه در اینجا ملكیت كالا به اشخاص خارج از ایران و درمقصدی غیر از ایران موردنظر است ، بنابراین ممكن است كالای ترانزیت خارجی ساخت ایران باشد ولی كالایی است كه قبلا صادر شده و اینك ازیك مبدأ در خارج از ایران به مقصدی در كشوری دیگر درخارج از ایران ، ولی از طریق سرزمین ایران ترانزیت یا جابجا می‌شود . کالائى که تحت عنوان ترانزيت از کشور عبور مى‌کند جزء واردات و صادرات قطعى محسوب نبوده و از پرداخت حقوق گمرکى و سود بازرگانى و عوارض معاف است ليکن مشمول پرداخت هزينه‌هاى گمرکى ذکر شده مى‌باشد و تابع مقررات اين مبحث خواهد بود مگر اينکه در قراردادهاى ترانزيتى دولت با کشورهاى ديگر و يا قراردادهاى صورت کالاى ترانزيتى تابع همان مقرراتى خواهد بود که در قراردادهاى مربوط تعيين شده است.

محموله ترانزیت خارجی میبایست مستقیما از گمرک ورودی به کشور به گمرک خروجی ارسال شود و گمرک در صورت نیاز میتواند مسیر خروجی را تعیین و یا شخصی را به معیت بار اعزام کند. تمامی خودروهایی که بدون مسافر و همچنین بار باشند و برای ترانزیت اظهار شوند از هر لحاظ شامل قوانین ترانزیت خارجی میشوند. برای این گونه وسایل نقلیه باید اظهارنامه و همچنین پروانه ترانزیت جداگانه اخذ و تسلیم شود.

ترانزیت خارجی به تاجیکستان

تاجیکِستان با نام رسمی جمهوری تاجیکستان ((به فارسی تاجیکی: Ҷумҳурии Тоҷикистон), Çumhurii Toçikiston) کشوری کوهستانی و دربرگرفته شده در خشکی است که با دست کم هشت میلیون تن امار در سال ۲۰۱۳ میلادی و کرانه ای نزدیک به ۱۴۳٬۱۰۰ کیلومتر مربع (۵۵٬۳۰۰ مایل مربع) در آسیای میانه جای دارد. این کشور با افغانستان از جنوب، ازبکستان از غرب، قرقیزستان از شمال، و جمهوری خلق چین از شرق، هم مرز است.

سرزمینی که امروزه تاجیکستان نامیده می‌شود، پیش‌تر زادگاه فرهنگ‌های باستانی بسیاری بوده‌است که نشانه های برخی از آن‌ها در میدان باستانی سرزم یافت شده‌است.[۵] در دوران نوسنگی و در عصر برنز، و در سده‌های پس از آن، فرهنگ‌ها و دین های گوناگونی در این سرزمین بوده اند که از میان آن‌ها می‌توان تمدن آمودریا، فرهنگ آندرونوو، آیین بودایی، مسیحیان نسطوری، مزدیسنا، آیین مانوی و بعدها اسلام را نام برد. پادشاهان و فرمانروایی هایی همچون شاهنشاهی هخامنشی، شاهنشاهی کوشانی شاهنشاهی ساسانی، هپتالیان، سامانیان، امپراتوری مغول، تیموریان، امپراتوری روسیه، و اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی نیز بر این سرزمین فرمانروایی داشتند. سرانجام پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ میلادی، تاجیکستان مستقل(آزاد) شد ولی در همین زمان درگیر جنگی داخلی گردید که از سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۷ به‌درازا کشید.