حمل جاده ای
حمل ونقل با جابجایی کالا ها از نقطه ای به نقطه ی دیگر آغاز و از جمله خصائص ذاتی وکهن و ماندگار انسان هاست ، به همین جهت آشنایی انسان با پدیده حمل و نقل به زمان های باستانی بر می گردد و باستانی ترین طریقه تجارت عبارت از مبادله کالا با کالائی دیگر بوده که ضرورتاً نیازمند حمل و نقل و جابجائی اجناس می باشد. علاوه بر کشاورزی، بخش صنعت نیز به سختی از کمبود امکانات حمل و نقل صدمه می بیند. کارخانه ها نیاز به تامین منظم سوخت، مواد اولیه،قطعات یدکی و سیستم قابل اعتماد برای حمل محصولات تولید شده خود دارند. ضعف امکانات حمل و نقل داخلی حتی به موقعیت های جهانی بازار محصولات یک کشور صدمه وارد می کند. طی یک راه زمینی چند صد کیلومتری تا یک کشور همسایه خیلی راحت تر و اقتصادی تر از طی یک راه دریایی چند هزار مایلی تا آن سوی دنیاست .
صادرات به عراق
عراق به علت تحریمهای مداوم در زمان صدام و دو جنگ خانمان سوز با آمریکا و داعش، از عدم رشد صنعتی و خدماتی رنج میبرد. بنابراین علاوه بر صادرات کالا، صادرات خدمات مختلف نیز میتواند از سود خوبی برای تجار ایرانی برخوردار باشد. توریسم سلامت و ارائه خدمات فنی و مهندسی از جمله زمینه هایی هستند که در چند سال اخیر رشد قابل توجهی داشته است.
سود صادرات به عراق؛ چه کالاهایی بیشتر صادر میشوند؟
از سال 2003 و از زمان سقوط حکومت صدام حسین به بعد تاکنون عراق یکی از شرکای اصلی تجاری ایران بوده است. آخرین آمارهای رسمی از مرکز گمرک نشان میدهد که ارزش دلاری صادرات کالاهای غیرنفتی ایران به عراق در سال 97 بیش از 8 میلیارد دلار بوده است. بیشترین میزان صادرات از گمرکات خسروی، مهران، غرب تهران، باشماق، کرمانشاه و پیرانشهر بوده و مواد غذایی، معدنی و قطعات صنعتی در صدر اقلام صادراتی بودهاند.